10 manieren om uw keuken er tiptop uit te laten zien

Je keuken schoonhouden is een soort jongleeract. Het is een van de drukste kamers in huis, vol hoekjes en gaatjes die je gemakkelijk over het hoofd ziet als het druk wordt. Dagelijks opruimen is dan ook essentieel om te voorkomen dat de rommel zich snel opstapelt. Maar welke concrete maatregelen kun je daarvoor nemen? Om je te helpen je keuken zo schoon mogelijk te houden, hebben we deze blogpost samengesteld met 10 briljante tips om de ruimte altijd tiptop in orde te houden.

Ruim je keuken op.

Een keuken die niet schoon is, is een keuken die niet optimaal wordt gebruikt. Een vuile keuken kan leiden tot door voedsel overgedragen ziekten, het kan slecht ruiken, en het kan intimiderend en onwelkom lijken voor gasten. Je hoeft niet elke dag urenlang schoon te maken, maar als je in 5 minuten je keuken, aanrecht en gootsteen schoonmaakt, zorg je ervoor dat het vuil dat zich in de loop van de dag ophoopt, verdwenen is en kun je de volgende dag fris beginnen.

Installeer een afvalverwijdering

Een vuilnisbak is de beste manier om etensresten weg te werken, maar hij kan gemakkelijk verstopt raken met etensresten en lastig schoon te maken zijn. Een goede manier om dit te voorkomen is om de messen en het maalwerk van uw afvalverwijdering regelmatig schoon te maken. U kunt dit doen door een kleine hoeveelheid afwasmiddel in de afvoer te gieten en water te laten lopen, of gewoon een reinigingsproduct voor de afvoer gebruiken. U moet uw afvoer ook op veilige afstand van de gootsteen houden om te voorkomen dat er voedsel tussen de twee komt te zitten. Volg hiervoor de instructies van de fabrikant, maar in het algemeen moet u het uiteinde van de afvoer ongeveer een centimeter van de gootsteen houden om ervoor te zorgen dat het voedsel door de afvoer wordt geduwd. U kunt ook een rubberen pakking kopen voor tussen de afvoer en de gootsteen.

Huur een schoonmaakdienst in.

Je kunt je keuken niet schoonhouden als je het te druk hebt met andere taken. Je hebt het bijvoorbeeld te druk om de oven schoon te maken, of je hebt een druk schema en geen tijd om de keuken schoon te maken. Huur dus een schoonmaakdienst in die uw keuken regelmatig onder handen kan nemen. U kunt erop vertrouwen dat een professionele dienst uw keuken op een betrouwbare en consistente manier schoonmaakt. Het is een verstandige investering, want een schone keuken betekent een veiligere keuken en een gezondere levensstijl. U hebt meer tijd om de dingen te doen waar u van houdt en u vermindert ook het risico op allergieën of voedselvergiftiging door een vuile keuken.

Houd de gootsteen en het aanrecht schoon.

Het aanrecht en de gootsteen zijn twee van de meest gebruikte plekken in je keuken. Veeg beide plekken regelmatig af om ze schoon te houden en te voorkomen dat vuil zich ophoopt. U kunt ook een gootsteenzeefje gebruiken om etensresten op te vangen, die u gemakkelijk kunt weggooien. Om de gootsteen schoon te houden, kunt u een kommetje met water en afwasmiddel vullen en daar laten staan om te voorkomen dat zich voedsel ophoopt. Daarnaast kunt u een gootsteen caddy kopen om uw schoonmaakproducten in op te bergen. Deze caddies zijn geweldig omdat ze alles binnen handbereik houden, zodat u niet naar de bodem van de gootsteen hoeft te bukken om een spons of schrobber te pakken. U kunt ook een gootsteenrek op uw aanrecht bij de gootsteen plaatsen om vaatdoeken, sponzen en schoonmaakmiddelen binnen handbereik te houden.

Voeg haken toe voor eenvoudige opslag.

Haken zijn een gemakkelijke manier om opslag toe te voegen aan een keuken. Of u nu potten en pannen, messen of iets anders wilt ophangen, u kunt overal haken toevoegen door ze in de muur te slaan. Deze haken voegen niet alleen opbergruimte toe aan uw keuken, maar ook een decoratief tintje aan uw keuken. Als u op zoek bent naar decoratieve haken, kunt u houten haken vinden die bij de meeste keukenontwerpen passen. Als u functionele haken wilt, kunt u metalen haken vinden die sterk zijn en lang meegaan. Wat u ook kiest, haken zijn een geweldige manier om uw keuken netjes en georganiseerd te houden.

Gebruik opslagcontainers om uw voorraadkast op te ruimen.

Je voorraadkast is een prima plek om veel verschillende etenswaren op te slaan, maar het kan er snel rommelig en onoverzichtelijk worden. U kunt uw voorraadkast op twee manieren opruimen: Ofwel gooi je overjarige voedingsmiddelen weg, ofwel doe je ze in containers. Door uw voedsel in bakken te bewaren, kunt u gemakkelijker vinden wat u zoekt en voorkomt u dat uw voorraadkast er vies en rommelig uitziet. Het is een goed idee om containers ook te labelen, zodat je weet wat erin zit. Glazen potten en plastic bakjes zijn uitstekende bakjes om te gebruiken. Beide bakken zijn luchtdicht, waardoor uw voedsel langer vers blijft. Ze zijn ook stapelbaar, waardoor je ruimte bespaart in je voorraadkast.

Maak uw oven regelmatig en consequent schoon.

Een schone en opgeruimde oven ziet er altijd beter uit dan een oven vol kruimels. Eens per maand de binnenkant van je oven schoonmaken is genoeg, maar je kunt het vaker doen als het nodig is. Je kunt het zelf doen of om de twee weken een ovenreinigingsbedrijf bellen. Daarnaast moet u de buitenkant van uw oven regelmatig schoonvegen. Dit voorkomt dat stof zich ophoopt en zorgt ervoor dat uw oven er schoner uitziet. U kunt dit doen met een vochtige doek, samen met wat zuiveringszout voor een extra glans.

Conclusie

Je keuken schoonhouden is als jongleren. Het is een van de drukste kamers in huis, vol hoekjes en gaatjes die je gemakkelijk over het hoofd ziet als het druk wordt. Dagelijks opruimen is dus essentieel om te voorkomen dat rommel zich snel opstapelt. Maar welke concrete maatregelen kun je daarvoor nemen? Om je te helpen je keuken zo schoon mogelijk te houden, hebben we deze blogpost samengesteld met 10 briljante tips om de ruimte altijd tiptop in orde te houden.

Lees ook onze andere artikelen