Search
Close this search box.

15 eenvoudige tips om uw vloeren schoon en glanzend te houden!

Je huis netjes houden kan een uitdaging zijn, vooral als je kinderen of huisdieren hebt. De afwas stapelt zich op in de gootsteen en de kleren worden op de vloer gegooid. Voor je het weet is alles weer uit de hand gelopen. Je huis schoonhouden is niet zo moeilijk als je denkt; het vergt alleen een consequente inspanning. Als u bereid bent die inspanning te leveren, zijn hier 15 eenvoudige tips om uw vloeren schoon en glanzend te houden!

TIP 1: Gebruik microvezel vloermatten.

Microvezel-vloermatten zijn ideaal voor elk type vloer. Ze voorkomen dat uw vloeren worden bekrast en houden ze vrij van vuil en puin. Het is belangrijk om microvezel vloermatten te gebruiken om de verspreiding van bacteriën en ziektekiemen op uw vloeren te voorkomen. Als u klaar bent met het schoonmaken van uw vloeren, gooit u ze gewoon in de wasmand en wast u ze met de was mee.

TIP 2: Veeg vaak en gebruik het juiste gereedschap.

Voor een snelle reiniging van hardhouten vloeren gebruikt u een bezem met een lange, brede borstel. Voor andere soorten vloeren kan een bezem krassen maken en uw vloeren beschadigen. Gebruik voor dit soort vloeren een zwabber met zachte haren. Vergeet niet uw plafondventilatoren af te stoffen en schoon te maken!

TIP 3: Dweil uw vloer met het juiste gereedschap.

U hoeft uw vloer niet elke dag te dweilen. U kunt uw vloer om de 2 of 3 dagen dweilen, of zelfs één keer per week, afhankelijk van hoe vuil uw vloer is. Gebruik een mop met een verlengde steel en een wasbare pad. Zo kunt u uw vloeren schoonmaken zonder te bukken of te knielen.

TTip 4: Zorg dat alles op zijn plaats blijft.

Als u uw vloeren schoon houdt, houdt u ook de rest van uw huis schoon. Voor alles een plaats hebben en ervoor zorgen dat alles op zijn plaats blijft, is een van de beste tips die u ooit zult krijgen. Zo kunt u uw vloeren sneller en gemakkelijker schoonmaken en blijft uw huis er schoon en netjes uitzien.

TIP 5: Maak een wekelijkse schoonmaakroutine

Maak een wekelijkse schoonmaakroutine zodat u gemakkelijker kunt onthouden om elke kamer schoon te maken. Zorg ervoor dat u voor elke week een schoonmaakdag inplant en er een routine van maakt. Zo wordt het schoonmaken van uw vloeren gemakkelijker en beter beheersbaar.

TIP 6: Gebruik opbergruimte en houd rommel op afstand.

Houd uw vloeren schoon door opbergruimte te gebruiken en rommel op afstand te houden. U kunt opbergruimte onder het bed gebruiken voor seizoensgebonden kleding en andere spullen. Zo voorkomt u dat uw vloeren vol raken met spullen die geen specifieke plaats in uw huis hebben.

TIP 7: Gebruik een vochtige dweil om vastzittende rommel te verwijderen.

Als er voedsel op uw vloeren blijft hangen dat niet met een normale dweil omhoog komt, gebruik dan een vochtige dweil om vastzittende rommel te verwijderen. Vochtige moppen hebben een krappere kop dan een normale mop, zodat u dichter bij de vloer kunt komen. Dit maakt het gemakkelijker om vastzittend voedsel en andere rommel te verwijderen.

TTip 8: Ga met een droge mop over uw vloeren na het dweilen met een vochtige mop.

Nadat u uw vloeren met een vochtige mop hebt schoongemaakt, gaat u over hetzelfde gebied met een droge mop om het overtollige water te verwijderen. Zo voorkomt u dat uw vloeren te glad worden. Het helpt ook schade te voorkomen aan vloeren die gevoelig zijn voor water. Gebruik een schone mop of een schone doek om droog te dweilen.

TIP 9: Houd een stofzuiger bij de hand om snel schoon te maken.

Een stofzuiger is handig om snel schoon te maken. Gebruik uw stofzuiger dagelijks om uw vloeren schoon en vrij van vuil te houden. Zo kunt u uw vloeren gemakkelijker en sneller schoonmaken omdat ze dan vrij zijn van vuil, stof en klein vuil.

TIP 10: Vergeet uw plafond niet!

Houd uw plafond stofvrij om uw vloeren schoon te houden. Stof kan gemakkelijk op uw vloeren terechtkomen, vooral als u een zolder of hoge kamers hebt. Plafonds zijn de beste plaats om kerstversieringen en andere seizoensartikelen op te bergen. Waar wacht u nog op? Ga naar buiten en begin uw vloeren schoon en netjes te houden! Met deze 15 eenvoudige tips kunt u ervoor zorgen dat uw vloeren schoon en glanzend blijven.

Lees ook onze andere artikelen