Search
Close this search box.

7 redenen waarom u een waterstofauto zou moeten overwegen

De auto-industrie groeit razendsnel. Auto’s worden steeds meer gedigitaliseerd, waardoor de connectiviteit en de overdracht van informatie naadlozer zijn dan ooit tevoren. Al deze innovatie heeft geleid tot de opkomst van verschillende nieuwe soorten auto’s. Hybride auto’s, elektrische auto’s en zelfs waterstof-elektrische hybride auto’s zijn nu gemeengoed. Deze voertuigen op alternatieve brandstoffen zijn misschien meer gebruikelijk in andere landen, maar dat betekent niet dat ze niet geschikt zijn voor u. Hier zijn zeven redenen waarom u een waterstofauto zou moeten overwegen.

Waterstofauto’s rijden op schone energie

Auto’s op waterstof rijden op een elektrische motor om de wielen aan te drijven. De elektrische motor gebruikt een accu die kan worden opgeladen door de stekker in het stopcontact te steken of door waterstof bij de wielen om te zetten in elektriciteit. In waterstofauto’s worden ook brandstofcellen gebruikt om elektriciteit op te wekken. Waterstofauto’s rijden op schone energie, wat betekent dat ze geen schadelijke emissies produceren. Dit maakt auto’s die op waterstof rijden een schonere optie dan diesel- en benzineauto’s.

Waterstofauto’s zijn milieuvriendelijk

Waterstofauto’s zijn, net als elektrische auto’s, milieuvriendelijk. Auto’s op waterstof stoten geen schadelijke gassen uit en dragen dus niet bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Waterstofauto’s stoten alleen waterdamp uit, besparen energie én dragen niet bij aan de luchtvervuiling zoals benzineauto’s doen. Brandstof voor waterstofauto’s is milieuvriendelijk, met een minimale CO2-uitstoot en geen giftige deeltjes.

U kunt een waterstofauto in 5 minuten of minder bijtanken.

Waterstofauto’s kunnen tot 800 mijl afleggen op één tank. Dat is veel meer afstand dan met een elektrische auto. Terwijl u een waterstofauto in 5 minuten of minder kunt bijtanken, duurt het opladen van elektrische auto’s veel langer, en zelfs dan komen ze niet zo ver zonder vaak te stoppen om op te laden.

Ze zijn ultrastil en supersnel.

Waterstofauto’s zijn ultrastil, waardoor ze zeer geschikt zijn voor stadsverkeer. De auto’s kunnen van 0 tot 60 mph in minder dan 3 seconden, wat supersnel is. Waterstofauto’s zijn ultrasnel, waardoor ze ideaal zijn om op de snelweg te rijden.

Je krijgt meer kofferruimte met een waterstofauto

Waterstofauto’s hebben een grotere kofferbak dan veel andere soorten auto’s – vooral als u voor een crossover gaat. Dat komt omdat waterstofauto’s geen motor onder de motorkap hebben. Dat klopt, de waterstofmotor bevindt zich achterin de auto, wat betekent dat je meer kofferruimte hebt. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet meer kofferruimte?

Je kan langere afstanden afleggen zonder te stoppen.

Waterstofauto’s kunnen tot 800 mijl afleggen op één tank. Dit is geweldig als u regelmatig lange afstanden rijdt zonder te stoppen. Hoewel elektrische auto’s dit ook kunnen, kan een waterstofauto nog verder gaan. Dit maakt waterstofauto’s ideaal voor woon-werkverkeer over lange afstanden.

Een laatste reden om voor een waterstofauto te kiezen ….

Waterstofauto’s zijn de perfecte keuze voor mensen die regelmatig lange afstanden rijden zonder te stoppen. Omdat je langere afstanden kunt afleggen zonder te stoppen, zijn waterstofauto’s ideaal voor langeafstandspendels. Met al hun verbazingwekkende voordelen is het gemakkelijk te zien waarom waterstofauto’s het overwegen waard zijn. Ze rijden op schone energie, hebben een lage uitstoot en kunnen tot 800 mijl rijden op één tank. Wat is er niet leuk aan?

Lees ook onze andere artikelen