Search
Close this search box.
Benodigdheden voor de home make-over

Dit heb je nodig voor jouw home make-over

Dit heb je nodig voor jouw home make-over

Een home make-over is een geweldige manier om je huis een geheel nieuwe look te geven. Of je nu op zoek bent naar een kleine update, of een volledige remodel, er zijn een aantal dingen die je nodig hebt om je home make-over te laten slagen. Of je nu kiest voor een kleine of grote make-over, bepaalde items zorgen ervoor dat je woning er als nieuw uitziet. Denk bijvoorbeeld aan het plakken van muurstickers om je muur een heel ander uiterlijk te geven, of een nieuwe meubels voor een andere inrichting in je woning. Er bestaan veel mogelijkheden en in dit artikel vind je de beste manieren om je woning een make-over te geven.

Pas het uiterlijk van je woning aan

Afhankelijk van de stijl die je wilt bereiken, moet je materialen zoals verf, behang, vloerbedekking, meubels en accessoires kopen. Als je een kleine make-over doet, kun je kiezen voor goedkopere materialen zoals verf of behang. Als je een grote make-over van plan bent, heb je misschien meer kostbare materialen nodig, zoals meubels en vloerbedekking. Een ander kleurtje op de muur of vloer geeft je woning meteen een andere uitstraling. Daarbij bepalen deze factoren ook de stijl van je woning. Lichte (houttinten vallen bijvoorbeeld onder een Scandinavische inrichting, en zwart-wit met hout onder modern. 

Plaats een plant en hang iets op

Decoratie maakt een groot verschil wanneer je aan de slag gaat met een home make-over. Een nieuwe plant in de hoek van de kamer geeft deze al een andere look. Ook iets simpels als raamfolie kopen en deze op de ramen plakken maakt al een groot verschil in aanzicht. Schilderijen of muurstickers aan de muur breken een muur op, wat de ruimte niet alleen mooier maakt, maar ook het akoestiek van je woning verbeterd. Kleine aanpassingen van decoratie in je woning geeft het al een hele andere sfeer en uitstraling. Daarnaast kan je met decoratie alle kanten op, zowel in kleur als in prijs.

Bereid je goed voor met de juiste gereedschappen

Je hebt verschillende gereedschappen nodig om je home make-over te voltooien, zoals schroevendraaiers, schilderskwasten, lijm, schuurpapier en andere gereedschappen. Als je niet zeker weet welke gereedschappen je nodig hebt, kun je altijd advies vragen aan een professionele bouwer of vragen om een lijst met gereedschappen bij je plaatselijke bouwmarkt. De meeste mensen gaan ervan uit dat ze alles zelf kunnen doen, maar als je voor een grote make-over gaat, is het misschien een goed idee om een professionele klusjesman in te schakelen. Deze helpt je bij het in elkaar zitten van meubels, het vervangen van de vloerbedekking en het aanbrengen van verf. Zo weet je zeker dat alles er mooi uitziet aan het eind van de make-over.

Het beste resultaat vraagt om geduld

Een home make-over kan tijdrovend zijn, dus je moet geduld hebben als je je project voltooid. Goede inspiratie helpt altijd bij het kiezen van de juiste aanpak voor een project. Neem eens een kijkje bij Interikleur om wat ideeën op te doen. Probeer je project in kleine stappen te voltooien, zodat je geen overweldigd raakt door al het werk dat je moet doen. Voor sommige mensen duurt een grote make-over ook langer omdat ze gaandeweg het proces extra geld sparen of tegen onvoorziene omstandigheden aanlopen. Weet dan dat dit heel normaal is bij een groot project, en dat het beste resultaat altijd even op zich laat wachten. Geduld hebben wordt in dit geval beloond met een oude woning in een volledig nieuw jasje.

Lees ook onze andere artikelen