Thuiswerk kantoor

Meer focus met een goede werkplek aan huis

Meer focus met een goede werkplek aan huis

Steeds meer mensen werken geheel of gedeeltelijk vanuit huis. Het is daarbij van het grootste belang om een goede werkplek in te richten. Zo voorkom je fysieke en mentale klachten. Zoek een rustige plek op in je huis. Daarnaast moet je een goed bureau en een goede bureaulamp kopen. Stel alles af volgens de juiste ergonomische instellingen. Ten slotte moet je voldoende pauzes tussendoor nemen en duidelijk aangeven wanneer je wel of niet bereikbaar bent via mail of telefoon.

De juiste bureaulamp

Het lijkt misschien niet het allerbelangrijkste, maar goed licht is essentieel voor een goede werkhouding. Je ogen raken niet overbelast en je zal minder snel hoofdpijn krijgen. Een goede bureaulamp is dus geen overbodige luxe. Een lamp die je verschillende kanten op kan richten is handig. Ook is een bureaulamp met een dimmer een echte aanrader. Verder kies je natuurlijk een stijl die bij je past. Vintage, klassiek of modern. Bureaulampen zijn verkrijgbaar in diverse modellen en maten.

Het perfecte bureau

Een goed bureau kan je instellen op de juiste hoogte. Let hierbij op de hoek die je benen maken en de afstand van je hoofd tot het bureau. Je rug moet recht kunnen blijven en je onderarmen moeten goed op het blad kunnen rusten. Verder moet het blad natuurlijk stevig zijn en niet te smal. Er moet genoeg ruimte zijn voor een pc of laptop. Daarnaast moet je er papieren en kantoorspullen op kwijt kunnen en natuurlijk een beker met koffie. Je kan kiezen voor een bureau met of zonder ladeblok. Zorg altijd voor een opgeruimd bureau zodat je ook rust in je hoofd hebt tijdens het werken.

Een goede bureaustoel

Het allerbelangrijkst is toch wel de bureaustoel. Ook deze moet je in hoogte kunnen instellen. De zitting moet comfortabel zijn en stevig. Een goede stoel geeft voldoende steun zonder te hard aan te voelen. Een hoofdsteun is een pré. Een bureaustoel op wieltjes kan heel handig zijn als je vaak iets uit een lade of de printer moet pakken. Ook stoelen zijn natuurlijk verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Ga bij een bureaustoel echter eerder voor comfort dan een mooi uiterlijk. Je zal er ten slotte vele uren in doorbrengen.

Lees ook onze andere artikelen