Search
Close this search box.
BPM auto

Tips om een BPM te berekenen

Ben je op zoek naar een nieuwe auto en heb je er toevallig eentje op het oog? Dan is het vaak handig om het BPM te berekenen. Er zijn uiteraard verschillende sites waar je dit op kan berekenen maar je kan het beste kiezen voor een site die er ook meer verstand van heeft. Dit is voornamelijk een site waar je meer informatie in kan voeren dan enkel het bouwjaar en model auto, aangezien je natuurlijk ook rekening moet houden met de uitstoot en dergelijke. Wil je tips over hoe je BPM berekenen moet doen? Lees dan vooral even verder en kom het te weten.

Vind de juiste informatie

Uiteraard is het belangrijk dat je de juiste informatie kan vinden van de auto die jij graag wil kopen. Check de informatie die je op één site kan vinden daarom ook op verschillende sites na, waardoor de kans groter is dat het klopt. Daarnaast kan je natuurlijk altijd het bedrijf bellen waar de auto op dit moment staat, aangezien de huidige eigenaar van de auto waarschijnlijk veel kennis over deze auto heeft. Belangrijk is dat je dit dus even goed nakijkt waardoor je niet het verkeerde BPM gaat berekenen.

Invoer van CO2 uitstoot

Daarnaast is het handig dat je weet hoeveel CO2 je auto uitstoot zodat je dit ook mee kan nemen in de berekening. Als je dat weet in te vullen krijg je namelijk een beter overzicht van de kosten. Op de site van BPM berekenen kan je, als je de goede informatie invult, ook een verdiepend inzicht krijgen. Hier kun je namelijk offerte overzichten krijgen met daarbij ook import-ondersteuning. Dit is iets waar je sowieso even naar kan kijken als je een auto wil importeren. Handig om te weten dat je ook ondersteuning kan ontvangen en dan is het natuurlijk fijn als je weet waar je dit vandaan kan halen.

Meer informatie?

Mocht je hier nou nog meer informatie over willen? Dan kan je even een kijkje nemen op Mijnbpm.nl. Hier kan je verschillende pakketten afsluiten met bijvoorbeeld verzekeringen, aangifte, maar ook kentekenbewijs aanvraag. Daardoor kan je in zee gaan met een bedrijf dat er goed verstand van heeft en voorkom je dat je niet goed genoeg let op de kleine lettertjes waardoor het een dure import wordt van de nieuwe auto.

Lees ook onze andere artikelen