Wat zijn enkele van de verschillen tussen vliegende auto’s en vliegtuigen?

Vandaag de dag worden vliegende auto’s werkelijkheid. Met de vooruitgang van technologieën op het gebied van luchtvaart, robotica en kunstmatige intelligentie zijn vliegende auto’s nu een mogelijkheid. Verschillende bedrijven zijn al begonnen met het maken van prototypes van vliegende auto’s of hebben modellen aangekondigd die binnenkort worden gelanceerd. Deze nieuwe types auto’s met vleugels kunnen net als vliegtuigen vliegen in plaats van op de weg te rijden zoals conventionele voertuigen. Er zijn echter ook enkele belangrijke verschillen tussen deze twee vervoerswijzen. Wat zijn vliegende auto’s en waarom verschillen ze van vliegtuigen? Laten we eens kijken naar enkele belangrijke punten om de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten vliegende voertuigen te begrijpen.

Wat is een vliegende auto?

Een vliegende auto is een voertuig dat zowel op de weg kan rijden als een auto en in de lucht kan vliegen als een klein vliegtuig. Hoewel vliegende auto’s lange tijd in science fiction hebben bestaan, zien we ze vandaag de dag werkelijkheid worden. Er zijn drie hoofdtypen vliegende auto’s die in de toekomst waarschijnlijk gebruikt zullen worden: – Auto’s met rotors, Jets met rotors, Helical Rotors Vliegende auto’s kunnen klein of groot zijn, met één of meerdere zitplaatsen. Zij kunnen ook worden aangedreven door elektriciteit of een andere conventionele vorm van aandrijving zoals een benzinemotor. – Kleine vliegende auto’s zullen naar verwachting vooral door particulieren worden gebruikt. Zij zullen waarschijnlijk worden gebruikt als eenpersoonsvoertuigen. Grote vliegende auto’s kunnen worden gebruikt om meerdere passagiers tegelijk te vervoeren, zoals vliegtuigen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen vliegende auto’s en vliegtuigen?

Een van de belangrijkste verschillen tussen vliegende auto’s en vliegtuigen is de manier waarop ze worden aangedreven. Vliegtuigen worden aangedreven door motoren, terwijl vliegende auto’s worden aangedreven door een combinatie van rotoren, motoren en wielen. – Een ander verschil tussen vliegende auto’s en vliegtuigen is de manier waarop ze worden bestuurd en genavigeerd. Vliegende auto’s worden net als auto’s handmatig bestuurd met behulp van stuurwielen en pedalen. Vliegtuigen daarentegen worden bestuurd met behulp van computers, de automatische piloot en genavigeerd met behulp van global positioning systems. – Vliegtuigen gebruiken landingsbanen om op te stijgen en te landen, terwijl vliegende auto’s geen landingsbanen nodig hebben. Dit betekent dat vliegtuigen een specifiek soort oppervlak nodig hebben om op te stijgen en te landen, terwijl vliegende auto’s kunnen opstijgen en landen in velden, woestijnen en andere soorten oppervlakten. – Vliegtuigen zijn over het algemeen groter dan vliegende auto’s en kunnen meer passagiers vervoeren. – Vliegende auto’s kunnen boven de wolken reizen en kunnen daarom overal ter wereld worden gebruikt. Vliegtuigen daarentegen kunnen niet boven de wolken reizen en moeten over het algemeen langs specifieke routes worden geleid.

Waarom vliegende auto’s?

Er zijn veel voordelen verbonden aan vliegende auto’s. Vliegende auto’s kunnen worden gebruikt voor zowel persoonlijk als commercieel vervoer. Ze kunnen worden gebruikt voor korte trips van minder dan 50 mijl of voor lange trips waarbij de passagiers niet langer dan een paar uur in de auto hoeven te zitten. Vliegende auto’s kunnen ook worden gebruikt voor het vervoer van goederen over lange afstanden. – Vliegende auto’s kunnen de tijd die nodig is voor lange reizen verkorten omdat de voertuigen in de lucht met een hogere snelheid kunnen reizen dan op de weg. Vliegende auto’s kunnen ook de door auto’s veroorzaakte vervuiling verminderen, aangezien zij geen fossiele brandstoffen gebruiken om te rijden. – Vliegende auto’s kunnen boven de wolken worden gebruikt in gebieden die moeilijk bereikbaar zijn met vliegtuigen en wegen. – Vliegende auto’s kunnen ook worden gebruikt in noodsituaties en bij natuurrampen om mensen snel in veiligheid te brengen.

3D Gedrukte Vliegende Auto’s

3D Printed Flying Cars – Een team onderzoekers van de Universiteit van Toronto heeft een 3D-geprinte vliegende auto ontworpen. Dit is een proof-of-concept auto die alleen boven water kan zweven. De onderzoekers achter het project hebben echter goede hoop dat hun ontwerp in de toekomst zal worden gebruikt om een voertuig te maken dat over land kan vliegen. Het ontwerp van deze auto is geïnspireerd op vliegende vissen, die met hun vinnen flapperen om boven het water te zweven. De ingenieurs hebben vinnen gemaakt die op en neer flapperen en zo lift en aandrijving creëren. Ze hebben ook een roer toegevoegd, een propeller en een computer die de propeller activeert en de hoogte van het voertuig regelt. Het hele voertuig bestaat uit koolstofvezel, kevlar en epoxy. Het kan 3D-geprint worden uit één stuk stof, en het team schat dat het minder dan $2000 zal kosten om te maken.

Vliegende auto’s met rotors

Vliegende auto’s met rotors zijn VTOL’s, dat zijn Vertical Take-Off and Landing Vehicles. Ze worden gewoonlijk aangedreven door elektromotoren of rotatiemotoren zoals helikopters. Zij kunnen manueel of autonoom worden bestuurd, zoals drones. VTOL’s kunnen draaivleugelvliegtuigen zijn, wat betekent dat de rotors horizontaal boven de romp zijn geplaatst, of vliegtuigen met vaste vleugels, wat betekent dat de rotors verticaal op de romp zijn geplaatst. Enkele bedrijven die momenteel werken aan vliegende auto’s met rotors zijn Airbus, Boeing en Uber.

Jets met rotors

Jets met rotors zijn vliegtuigen met een combinatie van straalmotoren en rotors. Deze vliegtuigen worden meestal gebruikt als commerciële vliegtuigen. Enkele bedrijven die momenteel werken aan vliegende auto’s met straalrotors zijn Bell Helicopter, Boeing, Embraer en Airbus.

Helical Rotors

Schroefrotors – Deze rotors hebben een spiraalvorm die lijkt op een kurkentrekker. Net als vliegtuigrotors kunnen helical rotors ook lift creëren. Ze zullen naar verwachting lichter zijn dan vliegtuigrotors en worden aangedreven door elektriciteit. Enkele van de bedrijven die momenteel werken aan schroefrotors zijn Bell Helicopter, Boeing, Embraer en Airbus.

Samenvatting

Vliegende auto’s worden werkelijkheid door de vooruitgang van technologieën in de luchtvaart, robotica en kunstmatige intelligentie. Vliegende auto’s kunnen net als vliegtuigen vliegen in plaats van op de weg te rijden zoals conventionele voertuigen. Momenteel zijn er drie hoofdtypen vliegende auto’s die naar verwachting in de toekomst zullen worden gebruikt: auto’s met rotors, straalvliegtuigen met rotors en schroefrotors. Er zijn veel voordelen verbonden aan vliegende auto’s, waaronder kortere reistijd, minder vervuiling, gemakkelijker toegang tot gebieden boven de wolken en meer veiligheid in noodgevallen.

Lees ook onze andere artikelen